Citromfű termékek rendeléseCitromfű

A citromfűolaj és a bőr

(0/0)

A citromfűolajat általában vízgőzdesztillációval nyerik ki a friss, de részben már száraz citromfűből. A borostyánsrága színű, citrusos aromájú olaj sokáig eláll, ha rozsdamentes acél edényekben tároljuk. A citromfüvet eredetileg csak Indiában termesztették, de mára már más országokban is termesztik, ott, ahol megfelelően számára az éghajlati viszonyok.

borapolas-citromfu

A citromfűolaj az aknéra

Több száz kozmetikai terméknek az egyik hatóanyaga a citromfű. Ez az olaj megtalálható számos antibakteriális szerben, illetve izzadásgátlóban. Ennek oka nem más, mint, hogy a ctromfűolaj erősen képes szembeszállni a baktáriumokkal, elpusztítani azokat, illetve segíti enyhíteni a túlzott izzadást is. Arctisztítóként is kiváló, mivel nagyszerűen képes küzdeni a pattanások ellen.

Az akne egy olyan fertőzés, amely pattanások formájában jelentkezik és, amelyet leggyakrabban a zsíros és olajos szennyeződések okoznak a bőrön. Ha aknétól szenvedünk, akkor érdemes egy kevés citromfűolajat adni a vízhez, mert így el lehet távolítani a felesleges olajat a bőrről. A citromfűolaj egy kevés meleg vízzel hígítva kiváló arctiszítóként is működik: alkalmazzuk közvetlenül a bőrön, hogy megszüntessük a pattanásokat, illetve hogy enyhítsük az akne tüneteit.

A citromfűolaj fertőtlenítésre

A citromfűolaj egyedülálló gombaölő, mikróbaellenes és fertőtlenítőszer, amely lehetővé teszi, hogy a sminkünket biztonságosan és az egészségünket védő módon távolíthassuk el. A citromfűolaj segíti a bőrfeszesítést is, mivel hatékonyan összehúzza a pórusokat. A citromfűolaj nagyon hatékonyan tisztítja meg a pórusokat, mélyen behatol a bőr alá, és megvédi a sejteket a légkörben található káros anyagoktól.

A stressz és az akne

Ha kevésbé stresszelünk, akkor az akne is kisebb eséllyel jelentkezik a bőrünkön. Ilyen esetben ugyanis a szervezet jobban ki tudja védeni a pattanások kialakulását, éppen ezért érdemes arra is odafigyelni, hogy megfelelően kiegyensúlyozottak legyünk.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).