A citromfű olaj gyógyhatásai

A citromfű egy fűféle, ami Indiában honos ugyan, de mára már a világ számos részén megtalálható, például Kaliforniában és az Egyesült Államokban is nagy mennyiségben termesztik. A citromfüvet általánosan a thai és indiai fogások ízesítésére használják, de a citromfű olajat elsősorban gyógyászati ellátások során alkalmazzák. A citromfűolajat a citromfű szárából vonják ki. A Natural Resources Industries kimondja azt is, hogy kétféle citromfű létezik, amelyből citromfű olajat nyernek ki, az egyik a Cymbopogon Flexuasus faj és a másik a Cymbopogon citratus. Mindkét forrásból kinyer citromfűolaj jótékony tulajdonságokkal rendelkezik.

citromfu

Citromfű olaj gombaellenes hatásai

A citromfű olajról bebizonyosodott, hogy egy igen hatékony gombaellenes szer. A candidiasis például egy gyakori gombás fertőzés, amit a Candida albicans nevű gomba okoz, az University of Maryland Orvosi Központjának kutatói azonban bebizonyították, hogy a citromfűolajjal ezt a problémát hatékonyan lehet kezelni. A kutatók a Federal University Porto Alegre intézményében (Brazília) is tesztelték a citromfű olajának erejét és megállapították, hogy a citromfűolaj fő összetevője, a citrál erős gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért hatékony a Candida törzsek elpusztításában.

Citromfű olaj egyéb hatásai

A citromfű olajról azt találták, hogy rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Az Indian Institute of Integrative Medicine Dzsammu kutatói tanulmányozták a citromfűolaj hatását és azt találták, hogy ez a készítmény több különböző típusú rákos sejttel szemben hatékony. A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a citromfű olaj a rákos törzsekben apoptózist vagyis programozott sejthalált indít el, tehát képes elpusztítani a rákos sejteket. Hatékonyságát tekintve leginkább a vastagbélrákkal tudja felvenni a versenyt, illetve a neublasztóma rákos sejtekkel. A citromfű olaj tehát a későbbiekben még komoly szerepet játszhat a rák gyógyításában is.

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

-9% Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 520 Ft
570 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

-0% Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 370 Ft
370 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!