Lefogyhatok a citromfű segítségével?

A citromfüvet leggyakrabban tea formájában vagy szárított fűszernövényként használják. Bár már évszázadok óta használja a népi orvostudomány a gyomorpanaszok leküzdésére és nyugtatóként, egyelőre úgy tűnik, hogy a fogyásra nincsen közvetlen hatása. Azonban a citromfű tea fogyasztásával más kalóriadús élelmiszert helyettesítünk, akkor bizony beindulhat a súlycsökkenés.

citromfu-ital

Ahogy a neve is mutatja a citrom fű egy fanyar, citrusos aromájú gyógynövény, amiből nemcsak teát lehet készíteni, hanem a sós és édes ételek ízesítésére is kiválóan alkalmas ez a növény. A citromfűnek az íze és az aromája is élvezeti értékkel bír, mindamellett számos egészségügyi előnye is van ennek a növénynek. Amellett, hogy segíti az emésztést és jó hatással van az alvásra, a citromfű segít megnyugtatni az idegeet, illetve gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Van már némi bizonyíték arra is, hogy a citromfű képes elpusztítani a rákos sejteket, de ezt egyelőre még csak in vitro sikerült bizonyítani.

A citromfű tea és a fogyás

Amikor a citromfűből teát készítünk, akkor az nagyon kevés kalóriát jelent a szervezet számára. Egy evőkanál citromfű ugyanis mindösszesen 5 kalóriát tartalmaz és csak 1 gramm szénhidrátot. Ha étezés előtt fogyasztunk egy csésze citromfű teát, az mindenképpen segíthet a fogyásban, hiszen így az étkezés során kevesebbet fogunk enni, mivel ez a tea eltelíti a gyomrot. Továbbá, ha egy kevés citromfű teát kortyolgatunk a nap folyamán, az segít megelőzni, hogy plusz kalóriákat vegyünk magunkhoz, mivel nem lesz igényünk a nassolásra, ez pedig szintén hozzájárulhat a fogyáshoz.

A citromfű ezenfelül akkor is előnyös, ha az élelmiszerek ízét szeretnénk fokozni. A citromfű ugyanis úgy ad egy plusz aromát az adott élelmiszernek, hogy közben nem növeli meg annak a kalóriatartalmát, sőt előfordulhat az is, hogy a zsír és a cukor lebontásának elősegítésével még néhány kalória lebontásában is segítséget jelenthet.

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

-9% Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 520 Ft
570 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

-4% Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 370 Ft
385 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!