A citromfű a bőrápolásban

Az előzőekben megismerhettük a citromfű számos jótékony hatását, azonban a bőrápolásban betöltött szerepére még nem tértünk ki részletesebben. A citromfű pedig több fronton is képes támogatni a bőr szépségét és ragyogását. 

borapolas-citromfu

Nézzük meg ezeket a nagyszerű tulajdonságokat!

- Citromfű stresszoldó hatása: Nem is gondolnánk, de a stressz, az nyugtalan alvás bizony nagy mértékben viselheti meg a bőrképet. A citromfű nyugtató hatásainak köszönhetően ellősegíthető a pihentető alvás, valamint hatékony stresszoldóként is alkalmazhatjuk. A nyugtató alvás nem csak az egészségünknek, de a szépségünknek is jót tesz. 

- Antioxidáns hatás: Az antioxidánsokról már mindenki tudja, hogy mekkora óriási szerepet töltenek be az egészségvédelemben, valamint a szépségápolásban egyaránt. Segítenek semlegesíteni a káros szabad gyököket, amelyek káros hatással lehetnek a bőrünkre. A citromfű, akár tea, akár illóolaj formájában alkalmazva egy új védelmi szerepet tölt be a szabad gyökök elleni küzdelemben. 

- Hatékony bőrtisztító hatás: A szerves citromfű illóolaj olyan tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek tökéletesek a bőrápoláshoz. Ezek a jellemzők segítenek eltávolítani a szennyeződéseket, méregteleníteni a bőrt és tiszta érzetet kelteni. A citromfűolaj egyedülálló gombaölő, mikróbaellenes és fertőtlenítőszer, amely lehetővé teszi, hogy a sminkünket biztonságosan és az egészségünket védő módon távolíthassuk el. A citromfűolaj segíti a bőrfeszesítést is, mivel hatékonyan összehúzza a pórusokat. A citromfűolaj nagyon hatékonyan tisztítja meg a pórusokat, mélyen behatol a bőr alá.

- Akne kezelése: A citromfűvet évszázadok óta természetes gyógymódként használják fel különféle fertőzések megelőzésére, valamint sebek gyógyítására. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a citromfű antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Számos bőrápoló készítmény összetevőjeként megtalálhatjuk, hiszen hatékony segítséget jelenthet a pattanást okozó baktériumok leküzdésében. A citromfű olaj megtalálható számos antibakteriális szerben, illetve izzadásgátlóban. Ennek oka nem más, mint, hogy a citromfűolaj erősen képes szembeszállni a baktériumokkal, elpusztítani azokat, illetve segíti enyhíteni a túlzott izzadást is. Arctisztítóként is kiváló, mivel nagyszerűen képes küzdeni a pattanások ellen.

Az akne egy olyan fertőzés, amely pattanások formájában jelentkezik és, amelyet leggyakrabban a zsíros és olajos szennyeződések okoznak a bőrön. Ha aknétól szenvedünk, akkor érdemes egy kevés citromfűolajat adni a vízhez, mert így el lehet távolítani a felesleges olajat a bőrről. A citromfűolaj egy kevés meleg vízzel hígítva kiváló arctisztítóként is működik: alkalmazzuk közvetlenül a bőrön, hogy megszüntessük a pattanásokat, illetve hogy enyhítsük az akne tüneteit.

Ha kevésbé stresszelünk, akkor az akne is kisebb eséllyel jelentkezik a bőrünkön. Ilyen esetben ugyanis a szervezet jobban ki tudja védeni a pattanások kialakulását, éppen ezért érdemes arra is odafigyelni, hogy megfelelően kiegyensúlyozottak legyünk. Ebben pedig szintén, ahogy azt már nagyon sok helyen olvashattunk, nagy segítség lehet a citromfű. 

A citromfű és a zsíros bőr

Az organikus citromfű illóolaj egyik legnagyobb szépségápolási előnyeként ismert, hogy hatékonyan képes csökkenteni a bőr zsírosságát, továbbá képes kordában tartani a fénylést is a bőrfelszínen. Ezért használják ezt az összetevőt a bőrápolási termékekben természetes összehúzó szerként a zsír felesleges mennyiségének csökkentésére.

Citromfű termékek

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 395 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb XXL 90 dbVerbena Citromfű Levendula+Ashwagandha

Interherb XXL 90 db Verbena Citromfű Levendula+Ashwagandha

A nyugodt, pihentető alvásért és az alvásminőség fenntartásáért kifejlesztett készítmény.

Ár: 4040 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!