Citromfű és a természetes stresszoldás

Napjainkban sajnos a stressz sokak számára egy meghatározó érzés lett, amely elsősorban a rohanó, valamint az örökké túlhajszolt életmódra vezethető vissza. A  folyamatos, újabb és újabb határidők, számonkérések, valamint konfliktusok hálójában élünk és gyakran már a legalapvetőbb életfunkciókra nem jut energiánk és időnk. Ez a folyamat pedig, amennyiben nem tudunk megoldást találni, számos betegség kialakulását okozhatja. 

Álmatlanság

Sokan nem is gondolnánk, hogy a megfelelő és pihentető alvásnak, mekkora szerepe van a szervezet megfelelő működésében, valamint az egészség megőrzésében. Sokan alábecsülik az igazán kielégítő alvás jótékony hatásait. Tedd csak a szívedre a kezed, és kérdezd meg magadtól, hányszor fordult elő, hogy a tennivalóid elvégzéséhez az alvási idődből csíptél le? Ez mindenki életében előfordult már, azonban a mennyiség kulcsfontosságú szerepet játszik itt, hiszen amíg egyszer-egyszer fordul elő, addig nincs nagy probléma, azonban a felmérések szerint ez egyre gyakoribb és társadalmunk nagy részére igaz, hogy az alvásra a sor utolsójaként tekintenek. 

Citromfű nyugtató hatása

A stressz és az álmatlanság pedig sokszor kéz a kézben jár. Azonban ma már ismertek olyan természetes gyógymódok, amelyek segítségével hatékonyan kezelhetjük a stresszt, valamint az álmatlanságot egyaránt. A citromfű egy ilyen gyógynövény, amelyet elsősorban idegerősítő, valamint nyugtató hatásáról ismerhetünk. Hatékonyan alkalmazható alvási zavarokra, idegnyugtatásra, depresszióra, valamint ideges eredetű szívpanaszokra egyaránt. Fogyaszthatjuk tea formájában, de a citromfű illóolaj párologtatásával is nyugtató hatás érhető el. 

- A citromfű összetevői között található citronellál, a b-citrál, az acetát, az eugenol, az ageraniol és a szeszkviterpének együttes hatásának köszönhetően kiváló és hatékony nyugtató
- görcsoldó
- gyulladáscsökkentő
- antibakteriális tulajdonságú

A citromfű illóolaja enyhíti az idegességet, a citromfű tea megszűnteti az álmatlanságot, valamint a szorongást is. Görcsoldó tulajdonságának köszönhetően pedig, amely elsődlegesen a központi idegrendszerre hat, képes a neurotikus és a stressz okozta fejfájás csökkentésére, valamint az idegesség kiváltotta gyomorfájás enyhítésére is hatékonyan alkalmazható. 

Citromfűolaj további jótékony hatásai

- hatékony izomlazító
- erősíti az immunrendszert
- megakadályozza a különféle fertőzéseket és kezeli is azokat
- erősíti az idegrendszert
- jótékonyan hat a bőr egészségének megőrzésére
- kezeli a körömgombát
- hatékony segítség lehet a gyomorfekély kialakulásának megelőzésében
- csökkentheti a vérnyomást

Citromfű termékek

Mecsek Citromfű tea 25 x1g

Mecsek Citromfű tea 25 x 1g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos. Epehajtó.

Ár: 595 Ft
Megnézem

Mecsek Citromfű tea 40g

Mecsek Citromfű tea 40g

Nyugtató és görcsoldó hatású. Idegesség okozta gyomor- és bélpanaszokra, fejfájásra, szívpanaszra hatásos.

Ár: 395 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb XXL 90 dbVerbena Citromfű Levendula+Ashwagandha

Interherb XXL 90 db Verbena Citromfű Levendula+Ashwagandha

A nyugodt, pihentető alvásért és az alvásminőség fenntartásáért kifejlesztett készítmény.

Ár: 4040 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!